‘We slaan niet te veel snoep in’

In het mandje

Doofblindenbegeleider Cynthia van den Heuvel (25) en student economische geografie Gijs Westerlaken (22) kopen in voor een grootse avondmaaltijd. „De reiscommissie van het studentenorkest komt vanavond vergaderen en eten.”

Wat gaan jullie hun voorschotelen?

„Pasta pesto, echt studentenvoer. Een van de gasten is veganist. Naast de pesto en de pasta doen we er zongedroogde tomaten, saus, paprika’s, maïs, aubergine, knoflook en courgette in. De geraspte kaas doen we er dan los bij.”

Vinden jullie veganistisch koken lastig?

„Het wordt daardoor wel een simpel gerecht. We merken nu wel dat je bij élk product naar de ingrediënten moet kijken. Toen we een gewone pesto wilden pakken, zagen we dat er melk in zat.”

Let je op of het eten gezond is?

„We slaan niet te veel snoep in, verder is het vooral een kwestie van normaal eten. We proberen wel één keer per week geen vlees te eten, zowel voor gezondheid als voor het milieu. Ik vind niet dat we helemaal moeten stoppen, maar als iedereen twee keer per week vegetarisch eet is het milieuprobleem opgelost.”

Zijn er merken die jullie belangrijk vinden?

„Eigenlijk niet, alleen deze vruchtenhagel van De Ruyter. Die huismerkvariant is echt niet te vreten.”

En de eerste kruidnoten van het jaar?

„Het is oktober, dan mag het.”