PSV verspeelt ook punten bij Sparta Rotterdam

Even leek het erop dat de Eindhovense club zou verliezen, maar in de laatste minuten maakte PSV toch de gelijkmaker.
Bryan Smeets van Sparta en PSV-speler Cody Gapko in duel zaterdagavond in Sparta-stadion Het Kasteel.
Bryan Smeets van Sparta en PSV-speler Cody Gapko in duel zaterdagavond in Sparta-stadion Het Kasteel. Foto ANP

PSV verkeert na zaterdag in crisis. De Eindhovenaren leden in de eredivisie voor de derde keer op rij puntenverlies. Na FC Utrecht (3-0) en AZ (0-4) eindigde de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam ternauwernood in een gelijkspel voor het elftal van trainer Mark van Bommel: 2-2. Cody Gakpo voorkwam in blessuretijd dat PSV voor het eerst sinds het voorjaar van 2014 drie competitiewedstrijden achter elkaar verloor. Koploper Ajax heeft na twaalf speelronden al acht punten meer dan PSV.

Van Bommel kon net als vorige week tegen AZ over veel belangrijke basiskrachten niet beschikken. Verdediger Nick Viergever zat zijn laatste duel schorsing uit. Ook aanvallers Steven Bergwijn en Donyell Malen ontbraken in de selectie. Zij lijken voorlopig nog niet terug te keren, zeker Bergwijn niet. Verder konden ook middenvelders Jorrit Hendrix en Ryan Thomas wegens schorsingen niet meedoen.

Mohamed Ihattaren keerde wel terug bij PSV. De jonge spelmaker kon het in Rotterdam niet alleen. Zonder Malen en Bergwijn oogde PSV in aanvallend opzicht onmachtig, net als tegen AZ. Bruma startte dit keer als centrale aanvaller en Cody Gakpo en Ritsu Doan bezetten de flanken.

Gelijkmaker

Sparta had al na 7 minuten spelen op voorsprong kunnen komen, maar Ragnar Ache zal de bal tegen de doelpaal aangaan. PSV werd zelf één keer gevaarlijk in de eerste helft. Bruma schoot na ruim een kwartier spelen op aangeven van Dumfries over. Ache opende in de 28ste minuut de score voor Sparta. De spits was van dichtbij trefzeker nadat Jeroen Zoet de bal na een schot van Bryan Smeets niet goed verwerkte: 1-0.

Met Olivier Boscagli voor de geblesseerde Érick Gutiérrez ging PSV na rust op zoek naar de gelijkmaker. Heel overtuigend ging dat niet. PSV kwam in de 56ste minuut toch langszij. De naar het middenveld doorgeschoven Michal Sadilek werkte de bal vanuit de rebound van dichtbij binnen. Sadilek ging direct daarna naar de kant voor spits Konstantinos Mitroglou.

De Griek stond amper in het veld of Sparta leidde alweer. Mohamed Rayhi passeerde Zoet in de korte hoek. PSV leek verslagen maar sloeg bij het ingaan van de blessuretijd via Gakpo toch nog toe: 2-2. (ANP)

Correctie (3 november 2019): Boven een eerdere versie van dit bericht was abusievelijk een foto van een andere wedstrijd van PSV geplaatst. Dat is aangepast.