Thuiskok

Krachel

milk splash isolated on white background
milk splash isolated on white background

Met dit basisdeeg voor brioche kunt u eindeloos variëren. In plaats van parelsuiker kunt ook sesamzaadjes gebruiken als garnering.

Verkruimel de gist in een grote kom en roer die glad met de koude melk en de twee eieren. Doe er dan de bloem, de suiker en het zout bij en meng verder tot een egaal deeg. Stort het deeg uit op de werktafel en kneed zes tot acht minuten tot het soepel is en je een vliesje kunt trekken. Kneed daarna de boter door het deeg. Je zult merken dat het deeg vrij kleverig wordt. Voeg vooral geen bloem toe maar kneed voort tot het deeg niet meer kleeft aan de tafel. Belangrijk is dat je het deeg vaak met een krabbertje bijschraapt en in een ruimte werkt waar het niet te warm is. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 225 graden. Neem het basisdeeg. Meng er na het kneden de anijszaadjes en de sesamzaadjes onder. Laat nog een half uurtje rijzen. Weeg porties af van vijftig gram en maak er bolletjes van. Leg ze op de bakplaat en laat ze een uurtje narijzen. Strijk de bovenkant van de bolletjes in met het losgeklopte ei en bestrooi ze met parelsuiker. Bak de Marokkaanse brioches zeven tot acht minuten in een oven van 225 graden.