Terreurgroep Islamitische Staat wijst opvolger aan voor gedode Al-Baghdadi

Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi aangewezen als opvolger van zijn bij een Amerikaanse militaire actie omgekomen leider Abu Bakr al-Baghdadi. Tot nu toe had de terreurgroep nog niet gereageerd op Al-Baghdadi’s dood, maar nu bevestigt het eigen persbureau Amaq dat hij is omgekomen. In een audioboodschap van zo’n acht minuten worden IS-aanhangers opgeroepen om trouw te zweren aan de nieuwe leider, over wie vooralsnog weinig bekend is. IS bevestigde dat ook woordvoerder Abu al-Hassan al-Muhajir, die eerder werd genoemd als mogelijke opvolger, bij een andere Amerikaanse aanval is omgekomen. Het Amerikaanse ministerie van Defensie gaf woensdag beelden vrij waarop de aanval op het complex van Al-Baghdadi te zien is. (Reuters, AP)