KNVB beraadt zich op uitzetten twee Utrechtse clubs uit amateurcompetitie

Eerder op de dag meldde de KNVB nog dat vv DWSV en SVA Papendorp definitief niet meer mogen voetballen. Daar komt de bond op terug.
Het terrein van de Utrechtse voetbalclub vv DWSV, die door de KNVB uit de competitie is gezet.
Het terrein van de Utrechtse voetbalclub vv DWSV, die door de KNVB uit de competitie is gezet. Foto Werry Crone

De KNVB zegt zich te beraden op het uitzetten van twee Utrechtse voetbalclubs uit de amateurcompetitie wegens herhaaldelijk wangedrag. Eerder op de dag bevestigde de voetbalbond het nieuws van Trouw dat vv DWSV en SVA Papendorp definitief uit de competitie gehaald zijn. Daar komt de KNVB op terug.

Wel zijn voorlopig alle wedstrijden van alle teams van de clubs opgeschort. Dat gebeurt in afwachting van de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB. Die buigt zich over incidenten afgelopen weekend bij zowel vv DWSV als SVA Papendorp waarbij een scheidsrechter door spelers van de clubs werd belaagd. Als de clubs daarvoor bestraft worden, wil de KNVB ze definitief ontzetten.

Als ze eenmaal uit de competitie verwijderd zijn, kunnen vv DWSV en SVA Papendorp bij de KNVB geen beroep meer aantekenen. Wel kunnen de clubs het ontzetten uit de competitie nog bij een reguliere rechter aanvechten, zegt een woordvoerder van de voetbalbond.

Lees ook: Scheidsrechters mijden risicoclubs: ‘Omstanders dachten dat ik werd doodgeschopt’

Correctie (1 november 2019): Eerder meldden we op basis van de KNVB dat de clubs al uit de competitie gezet waren. Dat bleek nog niet het geval te zijn. Dat is aangepast.