Groeicijfers

Economie eurozone groeit met 0,2 procent in afgelopen kwartaal

De economie van de eurozone is in het derde kwartaal met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopig cijfer. De groei kwam daarmee iets sterker uit dan gedacht. Economen hadden in doorsnee gerekend dat het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone, de negentien landen waar met de euro wordt betaald, met 0,1 procent zou toenemen. In het tweede kwartaal was ook een plus van 0,2 procent te zien. Voor de gehele Europese Unie van 28 landen meldde Eurostat een groei van 0,3 procent op kwartaalbasis, tegen 0,2 procent in het voorgaande kwartaal. De cijfers doen de hoop groeien dat Duitsland net een recessie heeft weten te vermijden. Data daarover komen volgende maand uit. (ANP)