In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.
Chileense oproeragenten drijven een demonstrant in het nauw tijdens een anti-regeringsdemonstratie in Santiago. In Chili gaan al weken demonstranten de straat op om zich uit te spreken tegen toenemende ongelijkheid in het Zuid-Amerikaanse land. Tot dusver zijn zeker twintig mensen om het leven gekomen, tientallen anderen raakten gewond. Ook zijn er duizenden betogers gearresteerd.
Foto Edgard Garrido/Reuters
Deze mannen worden ervan verdacht banden te hebben (gehad) met terreurgroep Islamitische Staat. Ze verblijven in door Koerden beveiligde gevangenissen in het noorden van Syrië. Sinds de Turkse inval in het gebied wordt gevreesd dat de beveiliging van de gevangenissen zal verzwakken en de gevangenen kunnen ontsnappen.
Foto Fadel Senna/AFP
In de Amerikaanse staat Californië vinden momenteel grootschalige bosbranden plaats. Tienduizenden mensen moesten worden geëvacueerd, tientallen gebouwen zijn verwoest. Het is een bekend beeld voor inwoners van het gebied, dat tijdens de herfst geregeld wordt getroffen door hevige bosbranden, aangewakkerd door droge winden.
Foto Etienne Laurent/EPA
Mauricio Macri, de centrum-rechtse president van Argentinië, verloor deze week de verkiezingen van zijn links-populistische rivaal Alberto Fernández. De Argentijnen hopen dat Fernández de financiële crisis in het land kan bezweren.
Foto Carlos Garcia Rawlins/Reuters
Iraakse studenten maken een selfie met een militair tijdens protesten in Bagdad. In Irak spreken betogers zich al weken uit tegen onder andere werkloosheid en gebrekkige overheidsdiensten. Er zijn tientallen doden gevallen, meer dan drieduizend mensen raakten gewond.
Foto Haidar Hamdani/AFP
Deze Chinese boeren doen mee met een rijstoogstwedstrijd in de provincie Jiangsu. De boeren vieren hiermee het begin van het oogstseizoen.
Foto AFP
Inwoners van de Myanmarese deelstaat Rakhine gebruiken een kar die wordt getrokken door koeien om goederen van een boot te halen. De staat was de afgelopen jaren het toneel van gevechten tussen het Myanmarese leger en boeddhistische rebellen die strijden voor autonomie van de Rakhine - de bevolkingsgroep die dezelfde naam draagt als de staat.
Foto Ye Aung Thu/AFP
Een Joodse man bezoekt een ondergrondse begraafplaats in Jeruzalem. De bouw van het kerkhof duurde drie jaar en er is ruimte voor zo'n achtduizend graven.
Foto Ahmad Gharabli/AFP
Een waslijn hangt tussen appartementsgebouwen in de Servische hoofdstad Belgrado. De appartementen zijn gebouwd in de brutalistische stijl: een stroming binnen de architectuur die in de jaren 50 en 60 zeer populair was in Servië en buurlanden. De term is afgeleid van het Franse béton brut, oftewel 'ruw beton'.
Foto Marko Djurica/Reuters
Een Catalaanse demonstrant rent weg voor de oproerpolitie in Barcelona. Het is onrustig in de Catalaanse hoofdstad sinds het moment dat negen Catalaanse separatisten werden veroordeeld tot jarenlange celstraffen vanwege hun betrokkenheid bij het onafhankelijkheidsreferendum en de daaropvolgende onafhankelijkheidsverklaring van Catalonië in 2017.
Foto Albert Gea/Reuters
Een Indonesische scholier wordt gevaccineerd tegen difterie op haar school in de stad Banda Atjeh. Indonesië kent een fanatieke antivaccinatiebeweging die stelt dat vaccinaties haram (onrein) zijn.
Foto Chaideer Mahyuddin/AFP
Deze vrouw woonde tot voor kort in de Noord-Syrische stad Tal Tamr. Deze week ontvluchtte zij haar woonplaats vanwege de hevige gevechten die in de regio plaatsvinden tussen door Turkije gesteunde rebellen en het Syrische leger.
Foto Delil Souleiman/AFP
De Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince is al maanden het toneel van gewelddadige protesten, ontstaan door frustratie over inflatie en brandstoftekorten. Vrijdag werd bekend dat zeker 42 mensen zijn overleden door de protesten sinds deze half september uitbraken. Deze betoger wordt opgepakt door oproerpolitie omdat hij een telefoon zou hebben gestolen.
Foto Valerie Baeriswyl/AFP
In de New Yorkse wijk Manhattan zijn talloze kunstwerken in het straatbeeld te vinden. Zo ook deze muurschildering van een hand, die de vrouw in het rood lijkt op te willen pakken.
Foto Johannes Eisele/AFP
De bosbranden in Californië zijn op vele kilometers afstand te zien en te ruiken. Op deze foto een woning in de Knights Valley, waar het vuur de hemel oranje kleurt.
Foto Philip Pacheco/AFP