Amateurvoetbal

Twee voetbalclubs mogelijk uit competitie wegens wangedrag

De KNVB zegt zich te beraden op het uit de competitie zetten van twee Utrechtse amateurvoetbalclubs wegens herhaaldelijk wangedrag. Eerder op de dag bevestigde de voetbalbond het nieuws van Trouw dat vv DWSV en SVA Papendorp definitief uit de competitie gehaald zijn. Later kwam de KNVB daar op terug. Wel zijn voorlopig alle wedstrijden van alle teams van de clubs opgeschort. Dat gebeurt in afwachting van de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB. Die buigt zich over incidenten afgelopen weekend bij beide clubs waarbij een scheidsrechter door spelers werd belaagd. Als de clubs daarvoor bestraft worden, wil de KNVB ze definitief ontzetten. Als ze eenmaal uit de competitie verwijderd zijn, kunnen vv DWSV en SVA Papendorp bij de KNVB geen beroep meer aantekenen. (NRC)