Thuiskok

Tiroler Nusskuchen

Een stevige, maar smakelijke cake met chocolade en noten. Dit kunt u als basisrecept gebruiken voor verschillende variaties met andere noten en eventueel andere chocolade. Als voorbeeld van een variant noemt Stefan Elias de Brooklynse blackout cake, die is gevuld met chocoladecrème.

De zelfrijzende bloem in de ingrediëntenlijst maakt u als volgt: voor 250 gram neemt u 225 gram tarwebloem, 25 gram maizena en een half zakje bakpoeder. Meng het geheel samen en zeef het.

Beboter en bebloem een taartvorm van vier personen (20 cm diameter, 4 cm hoog). Verwarm de oven voor tot 175 graden. Rooster dertig gram hazelnoten tien minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

Klop de boter romig. Meng de suiker en de eieren erbij en klop tot een luchtig beslag. Meng er de gesmolten chocolade bij en roer er daarna de bloem, de zelfrijzende bloem, het zout en de geroosterde hazelnoten onder.

Vul de taartvorm met het beslag en strooi de rest van de hazelnoten erbovenop. Bak de taart 40 à 45 minuten in een oven van 175 graden.