Woordvoerder IS

Trump zegt dat ook eerste opvolger Al-Baghdadi is gedood

De „eerste plaatsvervanger” van de gedode IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi is ook om het leven gebracht. Dat heeft president Donald Trump dinsdag bevestigd. Volgens de president is de jihadist, die hij verder niet bij naam noemt, door Amerikaanse troepen gedood. „Hij zou zeer waarschijnlijk de plaats van Al-Baghdadi hebben ingenomen”, aldus Trump. De resten van Al-Baghdadi kregen maandag een zeemansgraf. Eerder maakten de VS al bekend Abu al-Hassan al-Muhajir te hebben gedood. Hij functioneerde als ‘woordvoerder’ van de terreurgroep en werd vaak genoemd als mogelijke opvolger. De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) omschreven Al-Muhajir als rechterhand van Al-Baghdadi. Of Trump met de plaatsvervanger Al-Muhajir bedoelt, is niet duidelijk. (Reuters)