Banken

ABN Amro wil Laetitia Griffith als commissaris

Griffith was VVD-Kamerlid.
Griffith was VVD-Kamerlid. Foto Lex van Lieshout/ANP

ABN Amro wil voormalig Tweede Kamerlid Laetitia Griffith benoemen tot commissaris. De bank houdt op 17 december een buitengewone aandeelhoudersvergadering over de aanstelling van de VVD’er. Ook de Europese Centrale Bank (ECB) moet nog akkoord gaan. Griffith zat tot 2010 meerdere jaren in de Tweede Kamer en was korte tijd wethouder en gemeenteraadslid in Amsterdam. Griffith, die haar carrière begon als jurist bij het ministerie van Justitie, is al commissaris bij onder meer netbeheerder Tennet en accountantskantoor KPMG. Volgens Tom de Swaan, president-commissaris van ABN Amro, kan ze met haar „uitgebreide juridische en maatschappelijke kennis en brede ervaring als bestuurder en toezichthouder” een belangrijke bijdrage leveren aan het toezicht op het doen en laten van de bank. Griffith moet bij ABN Amro Annemieke Roobeek vervangen. (ANP)