Voetbal

Stam stapt zelf op bij Feyenoord, Advocaat genoemd als opvolger

Trainer Jaap Stam is per direct vertrokken bij Feyenoord. De voormalig topvoetballer heeft zelf zijn functie neergelegd, meldde de Rotterdamse club maandag. „Mijn uiteindelijke conclusie is dat het beter voor de club, de spelers en mezelf is als ik een stap opzij doe", verklaarde Stam (47) via de club. Na de 4-0 nederlaag tegen Ajax wachtten boze supporters de coach en zijn selectie zondagavond op bij het trainingscomplex in Rotterdam-Zuid. Zij eisten het vertrek van Stam. Feyenoord is na een reeks teleurstellende resultaten gezakt naar de twaalfde plaats in de eredivisie. Stam volgde deze zomer Giovanni van Bronckhorst op, die de club in 2017 nog naar de eerste landstitel sinds bijna twintig jaar leidde. Als mogelijke opvolger van Stam wordt Dick Advocaat (72) genoemd. (NRC)