Voetbal

Sergiño Dest wijst Oranje af en kiest voor de VS

De Nederlands-Amerikaanse voetballer Sergiño Dest heeft besloten om in de toekomst voor de Verenigde Staten uit te komen. De 18-jarige rechtsachter van Ajax, die een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder heeft, speelde tot op heden alleen oefeninterlands voor het Amerikaanse elftal. Bondscoach Ronald Koeman probeerde Dest er onlangs in een gesprek nog van te overtuigen dat hij voor het Nederlands elftal moest kiezen. „In Nederland speel je met de beste spelers ter wereld en ze hebben een geweldig team”, aldus Dest, die werd geboren in Almere. „Maar uiteindelijk was het een keuze gebaseerd op mijn gevoel en emoties en daarom heb ik voor de Verenigde Staten gekozen.” Koeman hoopt dat Mohamed Ihattaren in de toekomst wel voor Oranje gaat uitkomen, in plaats van voor Marokko. Het grote talent van PSV heeft zijn beslissing, vanwege het overlijden van zijn vader nog even uitgesteld. (ANP)