Twee gewonden bij schietpartij bij Franse moskee

De Franse politie heeft een verdachte gearresteerd. Het zou gaan om een 84-jarige man. De slachtoffers zijn 78 en 74 jaar oud.
De moskee waar de schietpartij plaatsvond.
De moskee waar de schietpartij plaatsvond. Foto Iroz Gaizka / AFP

Bij een schietpartij bij een moskee in het zuiden van Frankrijk zijn maandag twee mensen zwaargewond geraakt. De Franse politie heeft één aanhouding verricht.

De slachtoffers, twee mannen, zijn 78 en 74 jaar oud. Beiden zijn opgenomen in het ziekenhuis, het is onduidelijk hoe zij eraan toe zijn. Het tweetal probeerde te verhinderen dat de schutter de deur van een moskee in de stad Bayonne in brand zou steken. Hoeveel mensen er op dat moment in het gebedshuis aanwezig waren, is niet bekendgemaakt. De schutter probeerde bij het vluchten een auto in brand te steken. In de auto van de verdachte werd een pistool aangetroffen.

De schutter zou een 84-jarige man zijn die banden heeft met radicaal rechts, melden Franse media op basis van politiebronnen. Volgens Franse media (BFMTV, France Info) was de man oud-kandidaat bij departementsverkiezingen voor anti-immigratiepartij Front National. De Franse politie heeft nog niets over een eventueel motief bekendgemaakt.

Twitter avatar petervermaas Peter Vermaas Schietpartij Bayonne komt op een moment dat Frankrijk alweer weken discussieert over de islam, hoofddoekjes en de compatibiliteit met de republiek.