Atletiek

Hassan loopt prijs én record mis

Sifan Hassan is er zondag in Valencia niet in geslaagd het wereldrecord op de halve marathon te verbeteren vanwege een val na ongeveer 8 kilometer. De 26-jarige Nederlandse atlete vervolgde wel haar race en liep de wedstrijd over 21,1 kilometer uit. Ze finishte als tweede in een tijd van 1.05.53. De Ethiopische Senbere Teferi won in 1.05.32 en bleef ook boven het wereldrecord van 1.04.51, in 2017 op het snelle parcours van Valencia gelopen door de Keniaanse Joyciline Jepkosgei. Het was geen gelukkig weekeinde voor Hassan, want tijdens het gala van de Golden Tracks in Tallinn (Estland) werd de wereldkampioene op de 1.500 en 10.000 meter niet gekozen tot Europees atlete van 2019. De prijs ging naar de Russische hoogspringster Maria Lasitskene. (ANP)