De achtervolging van Al-Baghdadi

Een opmerkelijke foto vandaag in het aanbod van de persbureaus; president Trump die vanuit de Situation Room in het Witte Huis ‘live’ naar de achtervolging van IS-leider Al-Baghdadi in Syrié kijkt, een achtervolging die eindigt in de de zelfdoding van Al-Baghdadi.

Foto Shealah Craighead/The White House via AP

Een opmerkelijke foto vandaag in het aanbod van de persbureaus; president Trump die vanuit de Situation Room in het Witte Huis ‘live’ naar de achtervolging van IS-leider Al-Baghdadi in Syrié kijkt, een achtervolging die eindigt in de de zelfdoding van Al-Baghdadi. Trump wordt geflankeerd door vicepresident Mike Pence (2e van links) en minister van Defensie Mark Esper (3e van rechts). De foto komt van het Witte Huis zelf en zou zaterdagmiddag zijn genomen. Al snel verschenen er echter op twitter twijfels over de echtheid van de foto; de foto zou in scene zijn gezet anderhalf uur na de eigenlijke operatie tegen Al-Baghdadi. Volgens Pete Souza, de voormalige fotograaf van het Witte Huis, staat in de metadata van de foto dat deze om 17:05 gemaakt is, terwijl de actie tegen Al-Baghdadi om 15:30 plaatsvond. In scene gezet of niet, de controverse maakt deze foto alleen nog maar meer intrigerend. Foto Shealah Craighead/The White House via AP