‘Zenuwinzinking’

Russische militair schiet acht collega’s dood op Siberische basis

Een Russische militair heeft vrijdag bij de wisseling van een wacht op een Siberische basis acht collega’s doodgeschoten. Nog eens twee militairen raakten gewond, zegt het Russische ministerie van Defensie tegen persbureau Interfax. De vermoedelijke dader, een dienstplichtige militair, is aangehouden. De man zou een zenuwinzinking hebben gehad toen hij het vuur opende. De slachtoffers overleden ter plaatse, de twee gewonden verkeren buiten levensgevaar. „Op basis van voorlopige informatie waren de acties van de militair een gevolg van een zenuwinzinking, veroorzaakt door persoonlijke omstandigheden die geen verband houden met zijn militaire dienst”, zegt het ministerie. Het incident speelde op een basis voor het repareren en onderhoud van militair materieel in de buurt van Tsjita. (NRC)