Wielrennen

Vuelta-renners tijdens parcours dwars door Grote Kerk van Breda, met de fiets aan de hand

Foto Getty Images

Aan het begin van de derde etappe van de Vuelta die volgend jaar op 16 augustus begint en eindigt in Breda zullen de wielrenners afstappen en met de fiets aan de hand door de Grote Kerk lopen. De gemeente Breda heeft vrijdag het parcours bekendgemaakt. „Terwijl de stad ontploft van drukte en feesten rondom de Vuelta, willen we in de Grote Kerk een moment van rust en bezinning inbouwen”, zegt wethouder Daan Quaars (Bouwen en wonen, Evenementen en Sport). De volgauto’s en -motoren rijden om de kerk heen. Met het bezoek aan de Grote Kerk hoopt de wethouder ervoor te zorgen dat wielrenners zich Breda nog kunnen herinneren. Of orgelmuziek zal klinken en kaarsjes zullen branden, weet de wethouder nog niet. (NRC)