Twee doden in bioscoop Groningen, politie verspreidt foto verdachte

Na een melding vonden agenten twee overleden personen in een bioscoop. De politie verspreidt de foto van een 33-jarige verdachte.

Hulpdiensten bij een bioscoop aan de Gedempte Zuiderdiep in Groningen.
Hulpdiensten bij een bioscoop aan de Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Foto Siese Veenstra/ANP

De politie is op zoek naar een 33-jarige man, die ervan wordt verdacht twee mensen te hebben vermoord in Groningen. Agenten vonden zaterdagmorgen de lichamen van twee overleden personen in een Pathé-bioscoop in Groningen. De verdachte, Ergün S., is een bekende van de politie.

Agenten gingen zaterdagochtend de bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen binnen na een melding. Daar troffen zij de lichamen aan, mogelijk op de tweede verdieping.

Agenten van verschillende diensten werken zaterdag samen in een zogeheten Team Grootschalig Optreden. De straat is afgezet en de politie is op zoek naar getuigen. De identiteit en precieze doodsoorzaak van de slachtoffers zijn nog niet bekend, aldus een woordvoerder van de politie.

Pathé heeft via Twitter laten weten dat de bioscoop zaterdag gesloten blijft en dat bezoekers die al een kaartje hadden, bericht zullen krijgen. Pathé Groningen telt volgens ANP negen zalen en ruim 1.600 stoelen.