‘Ik hou niet bij of iets gezond is of niet’

In het mandje

Nico Bruins (75) zoekt maïs, pannenkoekenmix en appelstroop. „Vanavond maken we pannenkoeken, morgen komt mijn kleindochter koken.”

Dus u wordt morgen lekker getrakteerd?

„Welnee. Zij mailt een lijstje door en opa mag de boodschappen inslaan en betalen.”

Wat gaat ze koken?

„Mijn kleindochter maakt iets met vis, dus ik heb flink wat in de kar liggen. Zalm, cocktailgarnalen en surumi-sticks. Daarbij nog maïs en witte rijst. Verder heb ik op haar verzoek sojabonen, dat heb ik nog nóóit gegeten.”

Let u op gezond eten?

„Ik hou niet bij of iets gezond is of niet, als je dat doet word je knettergek. Ik let vooral op of het in de aanbieding is, daarvan blijf ík gezond, haha. Als gepensioneerde moet je op de centen letten, zeker als ze straks weer de pensioenen gaan korten.”

Heeft u vandaag veel korting op de boodschappen kunnen pakken?

„Zeker, de chips zijn in de aanbieding, dus ik neem er gelijk drie mee. Verder de ham en de zalm. Ook de borrelnootjes zijn met korting. Die Amstel 0.0-biertjes zijn voor mijn vrouw, dit merk vindt ze het lekkerst en dan was het ook nog eens in de aanbieding, dus ik koop gelijk twee sixpacks.”

Drinkt u er zelf ook eentje mee?

„Ik lust graag een pilsje, maar dan mét alcohol. Dat hoef ik nu niet te kopen, want ik heb net een pakketje lekkere speciaalbiertjes van Brouwerij ’t IJ cadeau gekregen.”