branchegenoten

Albert Heijn neemt nog meer Marqt-winkels over

Marqt wordt overgenomen door Udea, moederbedrijf van Ekoplaza.
Marqt wordt overgenomen door Udea, moederbedrijf van Ekoplaza. Foto Lex van Lieshout/ANP

Supermarktketen Albert Heijn neemt nog eens twee winkels over van duurzame winkelketen Marqt. Het gaat om een winkel in Rotterdam en een in Amsterdam. Deze zomer werd al bekend dat Albert Heijn twee andere vestigingen van zijn kleinere branchegenoot overneemt. Deze filialen, in Amsterdam en Den Haag, openen in december de deuren als Albert Heijn-winkels die volgens een nieuw concept werken. Die bieden meer vers bereide maaltijden aan dan de al bestaande supermarktvestigingen. Eerder werd bekend dat Marqt wordt overgenomen door Udea, het moederbedrijf van de biologische supermarkt Ekoplaza. Onder deze eigenaar zullen enkele winkels van Marqt, dat vooral in Amsterdam actief is, de deuren sluiten. Het is wel de bedoeling dat de formules Marqt en Ekoplaza naast elkaar blijven bestaan. (ANP)