Verzekeraar

Kluisroof Allianz was groter dan gedacht

Kantoor van Allianz in Rotterdam.
Kantoor van Allianz in Rotterdam. Foto Harold Versteeg

Bij de kluisroof bij Allianz Global Assistance een maand geleden zijn veel meer gegevens gestolen dan eerder bekend was. In totaal werden bijna 2,3 miljoen Nederlanders de dupe, bevestigt de reisverzekeringsmaatschappij donderdag. Tot nu toe was alleen bekend dat informatie van zo’n 260.000 Allianz-klanten werd buitgemaakt. Slachtoffers zullen op de hoogte worden gebracht en worden gewaarschuwd voor nepbrieven en phishing mails, hoewel daar volgens Allianz tot nu toe geen indicaties van zijn. De andere twee miljoen slachtoffers betreffen klanten van automerken en leasemaatschappijen waarvoor Allianz pechhulp regelt. De gegevens stonden als back-up op gegevensdragers die uit een kluis op een extra beveiligde locatie werden gestolen. Allianz wil niet zeggen waar en hoe dit is gebeurd, en of de daders het ook gemunt hadden op deze informatie. (NRC)