Protesten in Chili

Foto Ivan Alvarado/REUTERS

Demonstranten protesteren in de Chileense hoofdstad Santiago. De president van Chili, Sebastián Piñera, heeft na dagen van protest een pakket maatregelen aangekondigd dat de onrust in het land de kop in moet drukken. De maatregelen bevatten onder meer een stijging van het minimumloon, uitbetaling van pensioenen, gezondsheidshervormingen en subsidies voor elektriciteit. Het pakket, dat naar schatting zo’n 1,2 miljard dollar gaat kosten, moet worden bekostigd uit een verhoging van de belastingen voor de rijkste Chilenen. Ten minste 18 mensen zijn omgekomen tijdens de protesten, waar de onrust begon als een protest over een toename van 4 cent in metrotarieven en al snel veranderde in een grotere beweging over groeiende ongelijkheid in een van de rijkste landen van Latijns-Amerika.