Europa League

AZ wint ruim, Feyenoord verliest, gelijkspel PSV

AZ heeft donderdag in de groepsfase van de Europa League met ruime cijfers gewonnen van Astana uit Kazachtan. Het werd 6-0 in Den Haag. In groep L staat de club uit Alkmaar tweede met vijf punten, twee minder dan Manchester United. AZ kwam in de 39ste minuut op voorsprong door een strafschop van Teun Koopmeiners. Nog voor rust maakte Myron Boadu er 2-0 van. Een kwartier voor tijd werd het 3-0 via Calvin Stengs. Koopmeiners, invaller Yukinari Sugawara en Oussama Idrissi zorgden voor de eindstand. Feyenoord verloor in Bern met 2-0 van Young Boys, door twee benutte strafschoppen in de eerste helft. De eerste penalty van de Zwitsers werd gegeven na hands van Edgar lé. De tweede werd veroorzaakt door doelman Kenneth Vermeer, die Roger Assalé neerhaalde. Feyenoord staat met drie punten onderaan in groep G. PSV speelde thuis gelijk tegen LASK Linz uit Oostenrijk: 0-0. PSV blijft met 7 punten uit drie duels wel koploper in groep D. De Eindhovenaren moesten het doen zonder Donyell Malen. De topscorer van de eredivisie is geblesseerd en mist mogelijk zondag ook de thuiswedstrijd tegen AZ. (ANP)