In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.
Chileense demonstranten gingen dinsdag voor de vijfde dag op rij de straat op om te protesteren tegen de groeiende ongelijkheid in het land. Directe aanleiding van de protesten was de verhoging van de prijs van metrotickets. Het is de grootste uitbarsting van geweld in het land sinds het einde van het bewind van dictator Augusto Pinochet in 1990.
Foto Pedro Ugarte/AFP
Vrijwilligers zijn druk bezig met het opruimen van de olie die is aangespoeld op het strand bij de Braziliaanse stad Camaçari. Sinds vorige maand worden Braziliaanse stranden getroffen door een mysterieuze oliegolf. De oorzaak van het olielek is vooralsnog onbekend, president Jair Bolsonaro beweert dat het het werk is van buitenlandse criminelen.
Foto Mateus Morbeck/AFP
Een Syrische moeder en haar kind komen aan bij de haven Elsefina in de buurt van Athene. Ze kwamen van het eiland Samos, waar de opvangkampen te vol raakten. Zevenhonderd asielzoekers werden maandag door de ‘Paros Jet’ naar het Griekse vasteland overgebracht.
Foto Kostas Tsironis/EPA
Californië werd deze week geplaagd door bosbranden. De vuurstorm staat bekend als de ‘Kincade-brand’, genoemd naar de John Kincade Road, waar de vuurstorm begon. 40.000 mensen moeten van de Californische autoriteiten evacueren. Vorig jaar kwamen bij bosbranden in de Amerikaanse staat meer dan honderd mensen om.
Foto Josh Edelson/AFP
Brandweerlieden krijgen hulp uit de lucht bij het blussen van branden in de welvarende wijk Pacific Palisades in Los Angeles te blussen. Meerdere huizen raakten beschadigd.
Foto Gene Blevins/Reuters
Centraal-Aziatische herdershonden gaan elkaar zondag te lijf bij een hondengevecht in de Kirgizische hoofdstad Bisjkek. Met de gevechten willen hondenfokkers bepalen welke dieren het geschiktst zijn voor de voortplanting van het hondenras.
Foto Vyacheslav Oseledko/AFP
Indiase arbeiders plukken waterkastanjes in Mohali, in de Indiase deelstaat Punjab. Het gewas wordt in grote vijvers gekweekt, meestal door familiebedrijven. Om dieper water te bereiken worden rubberen drijfbanden gebruikt.
Foto Vijay Mathur/AFP
Een demonstrant gooit een traangasgranaat terug naar ordetroepen bij protesten in Hongkong. Al maandenlang demonstreren Hongkongers tegen de groeiende invloed van China. Na twee weken relatieve rust laaide de onrust zondag weer op. Volgens demonstranten zelf waren er die dag 350.000 mensen bij de demonstraties aanwezig.
Foto Kim Kyung-Hoon/Reuters
De mars in Hongkong van zondag was door de autoriteiten verboden. De politie zette onder andere waterkanonnen in tegen de demonstranten.
Foto Dale De La Rey/ AFP
Een Indiase visser probeert maandag vissen te vangen vanaf een rots in de Brahmaputra, een 2.900 kilomter lange rivier die ontspringt in de Himalaya.
Foto Anupam Nath/AP
Brandweerlieden proberen op dinsdag een brand te blussen in het district Santa Cruz in de Filippijnse hoofdstad Manila. Honderden gezinnen raakten door de branden hun huis kwijt. Twee brandweerlieden raakten gewond toen een brandend dak instortte.
Foto Ted Aaljibe/AFP
Dinsdag werd op het Deense schiereiland Jutland de Rubjerg Knude Fyr verplaatst. De 120 jaar oude vuurtoren werd op rails gezet en in een paar uur tijd ongeveer zeventig meter verplaatst. Door kusterosie dreigde de vuurtoren in zee te storten.
Foto Hans Ravn/EPA
Een gewonde man wordt op zondag behandeld in de Syrische grensstad Tal Abyad. Vorige week werd de stad ingenomen door Turkse troepen als onderdeel van een offensief tegen de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), een militaire alliantie geleid door Koerdische strijders. De Turkse invasie volgde op de bekendmaking van president Trump dat de Verengide Staten hun troepen uit de regio zouden terugtrekken.
Foto Bakr Alkasem/AFP
Het grootste treinstation van de Indiase stad Kochi stond maandag onder water. De deelstaat Kerala werd begin deze week getroffen door hevige regenval. Er gold voor zeven van de veertien districten aanvankelijk code rood, maar die werd dinsdag weer ingetrokken.
Foto STR/AFP
Een witte strook tekent zich in af tegen het groene berglandschap. Afgelopen weekend opende een skiresort in de Oostenrijkse stad Kitzbühel zijn deuren, bijna een maand voordat het skiseizoen normaal gesproken begint in het land. Het leidde tot verontwaardiging bij milieuactivisten en de politieke partij de Groenen, die het absurd vinden om zo vroeg in het jaar al te beginnen met skiën. Voor de piste werd sneeuw van vorig vorig seizoen gebruikt, die onder isolerend dekzeil was bewaard, een methode die vaker wordt toegepast.
Foto Joe Klamar/AFP