Wellicht nieuwe regels voor omgaan met hoofdblessures bij voetballers

In het voetbal komen mogelijk nieuwe regels en protocollen als een speler een hoofdblessure heeft. Een groep experts van de internationale voetbalspelregelcommissie IFAB gaat daarmee aan de slag, is woensdag besloten tijdens een bijeenkomst van de IFAB in Zürich.

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin pleitte onlangs al voor veranderingen. Een teamarts zou wat de Sloveen betreft langs de kant van het veld meer tijd moeten hebben om een diagnose te maken. Nu is het nog zo dat artsen snel beslissen en handelen om hun eigen team, dat dan met een man minder speelt, niet te benadelen. Dat zorgde soms voor onverantwoorde situaties.

Het panel van de IFAB zegt dat bij elke oplossing rekening moet worden gehouden met zowel het welzijn van de speler als de sportieve eerlijkheid, staat in een verklaring. (ANP)