Thuiskok

Curry met lam

Laatst heb ik bij toeval een geweldige slager ontdekt. Ik was op zoek naar kalfsvlees bij mijn vaste slager, die me aanraadde eens te gaan kijken bij zijn Marokkaanse collega om de hoek. Ik heb een stuk lamsschouder meegenomen en het vlees in een Marokkaanse marinade gelegd. Daarna geroosterd in de oven en geserveerd met couscous. En nu gaan we met lamsvlees ook een curry maken.

Hak de uien fijn, pers de knoflook en rasp de gember. Rooster komijn, pepertjes, peperkorrels, kardemom, kaneel, mosterdzaad en fenegriek in een droge pan. Haal van het vuur en laat afkoelen. Mix de specerijen in een vijzel. Voeg azijn, suiker en zout toe en laat rusten. Verhit 2 el ghee in een kookpot. Fruit de uien goudbruin, voeg ze bij het specerijenmengsel en mix alles in de blender met 4 el water tot een gladde pasta. Mix de gember en de knoflook met 4 el water tot een gladde pasta. Verhit 2 el ghee en bak het vlees in enkele minuten al roerend bruin. Doe de gember-knoflookpasta erbij en roer om. Voeg koriander en kurkuma toe en laat een minuut bakken op middelhoog vuur. Voeg de specerijenpasta en de yoghurt toe, roer, overgiet met het water en laat koken. Laat nog 60 minuten sudderen op een zacht vuur. Rooster de cashewnoten in een droge pan, laat ze afkoelen en hak ze fijn. Voeg de cashewnoten toe en serveer.