Rozige rust in een goeiig hotelletje

Weekendje weg Janneke Vreugdenhil gaat op zoek naar bijzondere adresjes. Deze keer: herfst in Carnegie Cottage, de Veluwe.

Carnegie Cottage
Carnegie Cottage Foto Istock

Gezocht: een hotel op de Veluwe voor een herfstig weekeindje weg. Een hotel liefst waar je ook kunt eten – wild natuurlijk, want het seizoen – zodat je ’s avonds, wanneer je rozig bent van een lange middagwandeling en van een paar glaasjes rood bij het diner, de deur niet meer uit hoeft en zo tussen de gesteven lakens kunt glijden. Het hotel mag best een beetje huiselijk zijn, graag zelfs. Vooral niet te hip. Vooral niet te groot. En zeker niet te druk. Een goeiig hotelletje, ja, dat is precies het woord. Doe mij eens een goeiig hotelletje op de Veluwe.

Ik zocht en vond het en het heet Carnegie Cottage. Twaalf kamers, een eetkamer en een serre in een witte villa met rood pannendak aan een zandweggetje net buiten Otterlo. De kamers hebben gele, groene of rode muren en hier en daar bloemetjesbehang of bloemetjesgordijnen. Modern zijn ze zeker niet, wel gezellig en comfortabel genoeg, en sommige hebben een klein terrasje.

2-persoonskamer vanaf 100 euro carnegiecottage.nl Foto Istock

Maar hoe fijn ook die kamers, dit is een hotel waar je óók graag in de gemeenschappelijke ruimten verkeert. Zowel de serre als het aangrenzende terras bieden vrij uitzicht op de heide. Bij zacht weer kun je buiten en bij kouder weer binnen zitten, de krant of een boek lezen, de ene cappuccino na de andere bestellen, en af en toe je ogen de verte in laten dwalen, richting de leegte. En dan ben je voor je het weet ineens, in een weekeinde tijd, helemaal tot rust gekomen.

Wat een perfecte plek, dacht ik bij vertrek. Volgende herfst weer. Maar potverdorie, nu blijkt dit heerlijke hideaway hotelletje te koop te staan. Zal je altijd zien, komt er zo’n nieuwe eigenaar, verdwijnt het bloemetjesbehang, gaan ze muziek draaien in de serre, vréselijk. Ik zou nog snel gaan, voor het voorbij is.

Een hert en een hinde op de Hoge Veluwe Foto VV