Recensie

Recensie Muziek

Nona’s stem mag nog meer tegenspel krijgen

Met het slotnummer van haar pasverschenen debuut-cd stuurt zangeres Nona je een melancholieke liefdesbrief. ‘The Wall’ is een slepend nummer dat zowel haar hartzeer uiteenzet als de bijbehorende visioenen van angst en verlating. De muziek is verfijnd; zo glanzen de blazers en schrijnen de strijkers, terwijl Nona met gebroken stem door haar duisternis banjert. Het nummer is een voorbeeld van hoe uitzonderlijk ze kan zijn.

De jonge zangeres uit Uden heeft een zangstem die op zich al bijna genoeg is. Ondanks de rafels, barsten en kloven heeft haar stem ook kleur, warmte en volume. Ze kan hem laten welven of zuiver plaatsen. De liedjes hinten naar soul. Nummers als ‘Givin’ It All’ of ‘Sleeptalking’ vieren de diepe emoties, maar de begeleiding blijft hier een beetje bij achter. Soms is de drum te mat, de gitaar te vlak. Nona’s stem mag meer tegenspel krijgen.

Concerten: 8/12 Hedon, Zwolle; 20/12 De Pul, Uden.