Na boerenprotesten

Gemeente Den Haag verbiedt zware voertuigen op Malieveld

Zware voertuigen zoals tractoren zijn niet meer welkom op het Haagse Malieveld. Dat meldde de gemeente Den Haag woensdag. De parkeergarage die zich onder het Malieveld bevindt, kan het gewicht van de voertuigen niet aan, blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd naar aanleiding van de boerenprotesten eerder deze maand. „Eén tractor is nooit een probleem”, zegt een gemeentewoordvoerder, „maar twee tractoren van achtduizend kilo naast elkaar, dat is al te zwaar.” De gemeente nam het besluit in overleg met Staatsbosbeheer, eigenaar van het terrein. Demonstraties blijven toegestaan, op voorwaarde dat actievoerders te voet komen. De gemeente maakt een uitzondering voor een aantal evenementen. Bijvoorbeeld tijdens de kermis mag wel een aantal zware voertuigen worden neergezet. (NRC)