AZ walst over Astana heen, PSV speelt gelijk, Feyenoord verliest

Voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord tegen Young Boys werden 33 supporters aangehouden, volgens de politie zouden dit voornamelijk fans van Feyenoord zijn.

PSV speelde donderdag gelijk tegen Lask Linz.
PSV speelde donderdag gelijk tegen Lask Linz. Foto ANP

PSV komt donderdagavond niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen LASK Linz in derde groepsduel van de Europa League. Eerder op de avond heeft AZ met ruime cijfers gewonnen tegen Astana. Het werd 6-0 in Den Haag. Feyenoord heeft zijn tweede wedstrijd verloren van Young Boys. In het Zwitserse Bern werd het met 2-0.

PSV was beter dan de Oostenrijkers en kreeg genoeg kansen. Zonder de geblesseerde topscorer Donyell Malen lukte het de Eindhovenaren echter niet te scoren.
PSV blijft koploper in groep D met 7 punten uit drie duels. De volgende wedstrijd is over twee weken in Oostenrijk, opnieuw tegen LASK Linz.

AZ

In groep L speelde de club uit Alkmaar eerder twee keer gelijk. AZ staat op de tweede plaats in de groep met vijf punten, twee minder dan Manchester United.

Twitter avatar EuropaLeague UEFA Europa League ✅ Six goals
✅ Clean sheet
👏 @AZAlkmaar #UEL https://t.co/ZeCRnitiFm

AZ had verreweg het meeste balbezit maar kwam in de 39ste minuut aan de leiding door een strafschop. Nog voor rust maakte Myron Boadu er 2-0 van. Een kwartier voor tijd werd het 3-0 via Calvin Stengs. Koopmeiners scoorde vanaf elf meter waarna invaller Yukinari Sugawara er 5-0 van maakte. In blessuretijd zorgde Oussama Idrissi voor de 6-0-eindstand. Over twee weken speelt AZ in de vierde groepswedstrijd opnieuw tegen Astana, dan in Kazachstan.

Feyenoord

Feyenoord verloor door twee benutte strafschoppen in de eerste helft. De eerste strafschop werd gegeven na hands van Edgar Ié. De tweede werd veroorzaakt door doelman Kenneth Vermeer die Assalé neerhaalde.

Feyenoord kreeg via Luis Sinisterra nog voor rust een goede kans op de aansluitingstreffer, maar doelman David von Ballmoos redde op de inzet van de Colombiaan. In de tweede helft redde de doelman op een schot van Orkun Kökcü. Het lukte Feyenoord niet meer om het nog spannend te maken.

Aanhoudingen

Voorafgaand aan de wedstrijd zijn 33 mensen in Bern aangehouden. Dat maakte de politie bekend. Het merendeel daarvan zouden supporters van Feyenoord zijn. Volgens de politie droegen ze gezichtsbedekkende kleding, staken ze vuurwerk af, hadden ze handschoenen met zand bij zich en zochten ze ruzie met supporters uit Bern.(ANP)