Recensie

Recensie Muziek

Akwasi dwingt af naar hem te luisteren

Rapper Akwasi benut zijn deelname aan het tv-programma Expeditie Robinson optimaal. Dus brengt hij midden in dit uitzendseizoen zijn muziek uit. Op de EP Zoveel Dingen schuwt hij het experiment niet.

Alweer tien jaar geleden maakte hij zijn entree als onderdeel van hiphopformatie Zwart Licht, de grenzen tussen genres verkennend door regelmatig grime en dubstep te vermengen met woordkunst. Die drang naar variatie is hij nooit verloren. Traditionele hiphop verandert in een vuige drum-’n-bassproductie, en er zit een dancetrack tussen.

Daarop probeert Akwasi rust te vinden tussen de vele gedachten die in zijn hoofd rondspoken. Over de levenslessen die hij leert en dat de kwaliteit van de hedendaagse hiphop niet de meten is aan de hand van gouden platen. Hij neemt daarbij geen blad voor de mond. Maar eigenlijk maakt het niet uit waar hij het over heeft; zijn prachtige stem dwingt je achttien minuten lang aandachtig te luisteren.