VS

Belastende verklaring van Oekraïne-ambassadeur

De huidige ambassadeur van de VS in Oekraïne, William Taylor, heeft dinsdag een zeer belastende verklaring afgelegd tegen president Trump. Taylor werd dinsdag gehoord in het kader van een Democratisch afzettingsonderzoek tegen de Amerikaanse president. Volgens zijn verklaring, in handen van de Washington Post, zou Trump Oekraïne militaire hulp hebben beloofd op voorwaarde dat de Oekraïense regering onderzoek zou doen naar activiteiten van Trumps politieke tegenstanders in Oekraïne. Taylor verklaarde bij zijn aantreden op de ambassade in Kiev vorige zomer gesprekken met diplomaten gevoerd te hebben. Trump ontkent zijn Oekraïense ambtgenoot onder druk te hebben gezet. De president noemde het onderzoek dinsdag per tweet een „lynchpartij”. (NRC)