Thuiskok

Curry met bloemkool

Nu we hebben geleerd hoe we zelf currypasta’s maken, gaan we er vandaag een curry mee maken. Bloemkool is een ingrediënt dat ik tegenwoordig op allerlei manieren tegenkom – als steak, als wellington, in zijn geheel uit de oven als voor- of hoofdgerecht – en past ook prima in een curry, aangevuld met groenten zoals wortel en pompoen, die deze tijd van het jaar overal te vinden zijn.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Hak de ui en de gember fijn, pers de knoflook. Snijd de sjalotten in vieren, de wortelen in staafjes, de bloemkool in roosjes en de pompoen in blokjes. Doe ze in een kom en voeg er de arachideolie, kerriepoeder, honing en zout aan toe. Roer de groenten om zodat ze bedekt zijn met het mengsel. Verdeel ze over de bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven tot ze een bruin randje hebben. Hussel ze af en toe door elkaar.

Verhit de kokosolie en voeg de ui, knoflook en gember toe. Sauteer drie minuten terwijl je roert. Voeg de currypasta toe en roer enkele minuten tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de kokosmelk en de kurkuma toe. Laat 10 minuten pruttelen tot de olie komt bovendrijven. Voeg het limoensap toe en roer nog eens om. Schik de geroosterde groenten op de curry, werk af met fijngehakte koriander en dien op.