Noorwegen

Gewonden na aanrijding met gestolen ambulance in Oslo

In Oslo zijn dinsdag vijf mensen gewond geraakt door een aanrijding met een ambulance waarin een gewapende man reed. De slachtoffers zijn een vrouw, twee jonge kinderen en een ouder echtpaar. De man heeft de slachtoffers opzettelijk geraakt, zegt de politie. Hij zou een valse noodoproep hebben gedaan en de ambulance daarna hebben gestolen. Vervolgens reed hij ermee rond in de wijk Torshov, in het noorden van de stad. De politie slaagde erin het voertuig tot stilstand te brengen door kogels op de banden af te vuren. De ambulance botste vervolgens tegen een woning. De bestuurder kon daarop worden gearresteerd. Over zijn motieven was dinsdag nog niets bekend. Hij raakte bij de politieactie lichtgewond. Wat voor wapen de man bij zich droeg, is niet bekendgemaakt. (NRC)