Thuiskok

Currypasta’s

Ik heb maandag weinig ruimte gebruikt om het kookboek van deze week te bespreken, maar dat neemt niet weg dat er leuke recepten in staan. Eerst wordt door auteur Sophie Matthys uitgelegd wat curry’s precies zijn (specerijenmix) en hoe je zelf currypasta maakt. Dit zelf maken is aan te raden, want veel lekkerder dan het spul uit een potje. Daarom beginnen we deze week met recepten voor rode en gele currypasta. Bewaren kan het best in een glazen pot in de koelkast, dan is het een tot twee weken houdbaar.

Week de gedroogde chilipepers een nachtje in koud water. Verwijder de zaadjes en hak ze fijn. Hak citroengras, kaffir-limoen, galanga, korianderwortel, knoflook en sjalotten heel fijn. Doe alle ingrediënten samen in een vijzel en stamp tot een gladde pasta. Het resultaat is veel lekkerder dan wanneer je een keukenmachine gebruikt. Voeg zo nodig een paar eetlepels water of wat meer olie toe

Hak citroengras, gember, knoflook, chilipepertjes en sjalotten heel fijn. Doe alle ingrediënten samen in een vijzel en stamp tot een gladde pasta. Het resultaat is veel lekkerder dan wanneer je een keukenmachine gebruikt. Voeg zo nodig een paar eetlepels water of olie toe.