Libanon

Premier komt betogers tegemoet, maar demonstraties gaan door

Na dagen van massale straatprotesten heeft de Libanese premier Hariri maandag een pakket economische hervormingen aangekondigd en voorgenomen bezuinigingen ingetrokken. Veel Libanezen gingen toch weer de straat op, omdat zij vinden dat dit „loze beloftes” zijn. Hariri beloofde halvering van de salarissen van ministers en parlementariërs, inkrimping van ministeries en onderzoek naar mogelijke privatisering van de telecomsector. De banken storten 3 miljoen euro om te helpen het begrotingstekort weg te werken. De demonstranten, die al vijf dagen de straat opgaan, protesteren tegen wanbestuur en zelfverrijking door de overheid, terwijl de werkloosheid hoog is. Hariri erkende in een toespraak dat de maatregelen waarschijnlijk onvoldoende zijn voor de betogers. (Reuters, AP)