Internetprovider

Ondernemingsraad XS4ALL naar rechter om samenvoeging KPN

De ondernemingsraad (OR) van XS4ALL gaat in beroep tegen het besluit om de internetprovider op te laten gaan in moederbedrijf KPN. Dat heeft de OR maandag zelf bekendgemaakt. Volgens het inspraakorgaan pakt het plan voor samenvoeging negatief uit voor KPN, de klanten en de medewerkers van XS4ALL. Een woordvoerder van KPN zegt dat het bedrijf kennis heeft genomen van het beroep, en die stap te betreuren. Daan Willems, voorzitter van de OR, schrijft dat KPN voor het plan selectief gebruikt heeft gemaakt van te oude onderzoeken en dat „het plan in strijd is met in het verleden gemaakte afspraken over de onafhankelijkheid van XS4ALL binnen de KPN-groep”. Volgens de OR wijst onderzoek van onafhankelijke experts uit dat het plan financieel negatief uitpakt voor KPN. (NRC)