Overleden echtpaar aangetroffen in woning in Hengelo, zoon aangehouden

De politie heeft een zoon aangehouden in verband met de dood van zijn ouders. Hun lichamen werden maandag gevonden in een huis in Hengelo.

Afzettingen rond de woning in het Gelderse Hengelo.
Afzettingen rond de woning in het Gelderse Hengelo. Foto Roland Heitink/ANP

De politie heeft maandag in een huis in de Gelderse plaats Hengelo twee doden gevonden. Het gaat om een echtpaar dat in het huis woonde, zegt burgemeester Marianne Besselink in een schriftelijke verklaring. De politie gaat uit van een misdrijf en doet groot onderzoek. Hun zoon is aangehouden. Hoe de twee overledenen om het leven zijn gekomen, is onbekend.

Buren zeggen tegen Omroep Gelderland en De Gelderlander dat ze ‘s nachts lawaai hoorden in de woning. De zoon zou in het verleden gekampt hebben met psychische problemen.

De man werd aangehouden in een ziekenhuis, meldt de politie. Volgens regionale media gaat het om het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, en had de man zich daar eerder zelf gemeld omdat hij gewond was.