Spanje

FC Barcelona nieuwe koploper na nederlaag van rivaal Real Madrid

FC Barcelona is na negen speelronden koploper in Spanje. De landskampioen won zaterdag bij Eibar (0-3) en zag Real Madrid verliezen op Mallorca: 1-0. Barcelona heeft nu negentien punten, Real volgt op een punt. Nieuwkomer Granada staat met zeventien punten op de derde plaats. Met de Nederlandse middenvelder Frenkie de Jong in de basis begon Barça sterk aan de wedstrijd tegen Eibar. De Franse aanvaller Antoine Griezmann opende binnen een kwartier de score. In de tweede helft waren ook de andere spitsen, Lionel Messi en Luis Suarez, trefzeker. Real Madrid begon tegen Real Mallorca slecht aan de wedstrijd en kwam na zeven minuten op achterstand, door een doelpunt van Lago Junior. Madrid wist daarna nauwelijks kansen te creëren en leed zijn eerste nederlaag in de competitie. (NRC)