Duitsland

Mönchengladbach verliest topper bij Dortmund, gelijkspel Bayern

Borussia Dortmund heeft zaterdag voor eigen publiek koploper Borussia Mönchengladbach verslagen. Twee oud-spelers van Gladbach, Thorgan Hazard en Marco Reus, beslisten na bijna een uur spelen de wedstrijd in het Signal Iduna Park. Op aangeven van Hazard, die deze zomer overkwam, maakte aanvoerder Reus de 1-0. Het bleef het enige doelpunt. Mönchengladbach staat na acht wedstrijden met zestien punten nog steeds bovenaan in de Bundesliga, maar zag VfL Wolfsburg wel langszij komen. Dankzij de Nederlandse aanvaller Wout Weghorst pakte Wolfsburg een punt bij RB Leipzig (1-1). Bayern München incasseerde in de blessuretijd de gelijkmaker van FC Augsburg (2-2). Bayern heeft, net als Dortmund en Leipzig, één punt minder dan de twee koplopers. (NRC)