Aanhouding Man rijdt vijf mensen aan in centrum van Deventer

De politie heeft zondag een 37-jarige man uit Deventer aangehouden op verdenking van het aanrijden van vijf mensen. Dat gebeurde rond half zes in de ochtend op de Brink in het centrum van de stad, aan het begin van het uitgaansgebied. Aan de aanrijding was een ruzie voorafgegaan, aldus de politie. Vier mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, een vijfde is ter plekke behandeld. De bestuurder reed ook een terras omver, waarbij terrasmeubilair en -schotten beschadigd raakten. Over het motief van de dader kon de politie zondag nog niets zeggen. Dankzij getuigen wist de politie al snel om welke auto het ging en wie de eigenaar was. Bij het zoeken naar de man werd een helikopter ingezet. Een andere man die betrokken was bij de ruzie, werd eveneens zondag aangehouden. (NRC)