Automobilist rijdt in op terras in Deventer, vijf gewonden

Na een ruzie op straat reed iemand vijf mensen omver, en vernielde een terras. Vier personen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Ravage na de dollemansrit zondagochtend in Deventer.
Ravage na de dollemansrit zondagochtend in Deventer. Foto Rens Hulsman/ANP

In Deventer is de bestuurder van een personenauto zondagochtend op meerdere mensen ingereden. Dat gebeurde rond 05.30 uur op de Brink in het centrum van de stad. Aan de aanrijding was een ruzie voorafgegaan, aldus de politie. Vier mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, een vijfde gewonde is ter plaatse behandeld. De bestuurder is in de loop van zondagochtend aangehouden.

De bestuurder reed tijdens de manoeuvre ook een terras op de hoek van de Keizerstraat omver. De politie heeft vrij snel na het incident een andere verdachte aangehouden. Die had volgens de politie een rol in de ruzie die voorafging aan het incident. Wat die rol precies is, wilde een woordvoerder zondagochtend nog niet zeggen.

Na afloop van het incident heeft de politie onder meer een helikopter ingezet bij het zoeken naar de bestuurder van de auto. Het gaat om een 37-jarige man die elders in Nederland is aangehouden. De man reed een Audi Q7.