Venijnige observaties over de liefde

Liefde is de grote motor van Zonder liefde, het nieuwe boek van Stefan Brijs. Vol venijnige observaties die ervoor zorgen dat je weinig fiducie hebt in de voortzetting van een prille romance. Verteller Paul klaagt over een meisje met talloze kleine wasknijpertjes in haar haar en bij een ander ziet hij ‘strengen dof haar’ die tegen haar slapen plakken. In tijden van Tinder overkomt je zoiets natuurlijk nooit. De roman is met zijn plaatsing in de jaren negentig dan ook deels een boek over hoezeer de fantasie op hol sloeg toen je vooraf nog niet wist hoe iemand eruitzag. Het duurt even voordat je doorhebt dat Zonder liefde geen hard-dramatisch verhaal is, maar een geestige ondertoon heeft.

Boek: roman
Stefan Brijs: Zonder liefde. Atlas Contact, 222 blz. 22,99 euro

●●●●