Lagerhuisstemming over de Brexit geblokkeerd

Foto Henry Nicholls / Reuters

Pro-Brexit- en anti-Brexit-demonstranten gaan met elkaar in discussie op het Parliament Square in Londen terwijl het parlement voor het eerst sinds de Falklandsoorlog in 1982 op zaterdag bijeen is om de Brexit te bespreken. Later in de middag weigerde het Britse Lagerhuis te stemmen over het onderhandelingsakkoord van premier Boris Johnson, waardoor de politieke besluiteloosheid rond Brexit zich voortzet en de onzekerheid over wanneer het Verenigd Koninkrijk uit de EU vertrekt, aanhoudt. Na een paar uur van debat stemde een meerderheid van het Lagerhuis (322 voor en 306 tegen) in met een motie van Oliver Letwin, een partijgenoot van Johnson. Het plan van Letwin komt erop neer dat hij wil dat het Lagerhuis zich pas later uitspreekt over de Brexit-deal.