Facebook

‘Duitsland, Frankrijk en Italië werken aan verbod virtuele munt libra’

Duitsland, Frankrijk en Italië werken aan maatregelen om de komst van de libra, de virtuele munt van Facebook, naar Europa te verbieden. „De libra is niet welkom op Europees grondgebied. Wij nemen maatregelen met de Italianen en de Duitsers omdat onze soevereiniteit op het spel staat”, zei de Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, vrijdag rond de jaarlijkse vergaderingen van het IMF. Le Maire zei niet welke maatregelen de drie landen precies willen nemen. Nederland staat volgens minister Wopke Hoekstra (Financiën, CDA) „in nauw contact” met de genoemde landen over de libra. „We zijn met z’n allen best voor innovatie in de financiële sector, maar je moet wel heel goed nadenken over de gevolgen voor de financiële stabiliteit.” (ANP)