Europees goud voor Lavreysen op keirin

Harrie Lavreysen nam al vroeg een voorsprong op zijn concurrenten. Regerend wereldkampioen Matthijs Büchli werd derde.

Harrie Lavreysen zaterdag tijdens de halve finale keirin tijdens de Europese Kampioenschappen baanwielrennen.
Harrie Lavreysen zaterdag tijdens de halve finale keirin tijdens de Europese Kampioenschappen baanwielrennen. Foto Vincent Jannink/ANP

Harrie Lavreysen heeft tijdens het EK baanwielrennen zaterdag de Europese titel veroverd op keirin. Hij nam al vroeg een voorsprong op zijn vijf concurrenten. Hiermee won hij zijn tweede gouden medaille van deze week in Omnisport.

Twitter avatar TeamNLtweets TeamNL🇳🇱 Wat een apotheose in Apeldoorn! 💪 🥇 @HarrieLavreysen
🥉 @MatthijsBuchli #TeamNL🇳🇱 #ekbaanwielrennen https://t.co/qdFH7e7DMX

De Rus Denis Dmitriev eindigde op gepaste afstand als tweede, regerend wereldkampioen Matthijs Büchli moest genoegen nemen met brons. De 22-jarige Lavreysen won eerder goud met Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg op de teamsprint. Lavreysen bereikte vrijdag ook de finale van de sprint, maar daarin moest de wereldkampioen op dit onderdeel het afleggen tegen Hoogland.

Jan-Willem van Schip heeft zaterdag net naast het goud gegrepen op de puntenkoers. De wereldkampioen moest genoegen nemen met het zilver achter de Fransman Bryan Coquard. In de laatste sprint, na 160 rondes over de baan van Omnisport, verloor hij de beslissende sprint van Coquard. (anp)