Een zinderende romance in hoepelrok

Portrait de la jeune fille en feu gaat over de intensiteit van een bij voorbaat tijdelijke liefde. Marianne krijgt de opdracht een portret van Héloïse te schilderen, die van haar familie moet trouwen: het portret is voor haar aanstaande. Héloïse weigert te poseren, haar lot te aanvaarden dus. Marianne dient zich voor te doen als gezelschapsdame en Héloïse stiekem te schilderen. Komt dat verraad uit, dan besluit Héloïse alsnog te poseren. En zindert het verlangen terwijl de erotiek van schilder en model haar werk doet: urenlang oogcontact. Regisseur Sciamma legt de liefde vast met een zijdezachte, schilderachtige toets. Verloren liefde bederft nooit. Hoe romantisch wil je het hebben?

Film: kostuumdrama
Portrait de la jeune fille en feu Regie: Céline Sciamma. In: 37 bioscopen

●●●●