De watertuinen van Monet in Den Haag

In 1890 kocht Claude Monet een huis in het dorpje Giverny, ten westen van Parijs. Hij breidde de tuin uit met een vijver, een bruggetje, treurwilgen en blauweregens. En waterlelies. Monet bleef tot zijn dood in 1926 in Giverny wonen. In de laatste twintig jaar van zijn leven schilderde hij hoofdzakelijk de watertuin. Bij de Monet-tentoonstelling in het Kunstmuseum in Den Haag staan de watertuinen centraal. De omstandigheden zijn er ideaal voor de werken: een kleine veertig late Monets hangen in zes van de mooiste schilderijenzalen van Nederland, waar het licht verandert als er een wolk voor de zon schuift. Net als buiten in een tuin.

Expositie: beeldende kunst
Monet – Tuinen van verbeelding Tot en met 2 febr. 2020 in Kunstmuseum Den Haag. kunstmuseum.nl

●●●●