Betalingsverkeer

ING blijft tot en met 2024 huisbankier van Belastingdienst

ING mag nog zeker tot en met 2024 het betalingsverkeer van de Belastingdienst blijven verzorgen. Minister Wopke Hoekstra (Financiën) meldt dat hij het contract met de bank, dat in 2022 afloopt, met twee jaar verlengt. Reden is dat de Belastingdienst al een aantal grote verandertrajecten heeft lopen. ING handelt voor de Belastingdienst 262 miljoen in- en uitgaande betalingen per jaar af. Hoekstra besloot eerder dit jaar het contract met ING als huisbankier van de rijksoverheid na volgend jaar niet automatisch te verlengen. Er komt voor die opdracht een nieuwe aanbesteding. Aanleiding voor dat besluit was de schikking van 775 miljoen euro die ING trof met justitie omdat de bank te weinig deed om witwaspraktijken door klanten tegen te gaan. (ANP)